Introductie: Een creatieve ontdekkingsreis

Introductie: Een creatieve ontdekkingsreis

Vandaag is het dan zover: de introductie van mijn gloednieuwe weblog…Graag wil ik je voorstellen aan Oysters & Footprints! Een reisblog dat zich zal vullen met pareltjes van bestemmingen. Hierin breng ik mijn reisverhalen, maar ook toekomstige reis-ideeën, uitgewerkte reisvoorstellen en fotografie samen. Bestemmingen ver weg en dichtbij, maar altijd bijzonder. Ga mee op ontdekkingsreis!

Hoe is het zo gekomen?

“Invulling geven aan mijn creativiteit”. Dat was de zin die mij al tijden bezig hield en door mijn hoofd bleef spoken. Hoe ga ik dat nu toch doen?  En dan ook nog op een manier die echt voldoening geeft.

Penselen, kwasten en mooie schilderijen

Ik weet niet hoe dat bij jullie werkt, maar bij het woord “creativiteit” zijn mijn eerste associaties toch wel  penselen, kwasten, potloden en vooral hele mooie, goed uitgewerkte schilderijen in sprekende kleuren. Dat was dus mijn allereerste insteek, inmiddels alweer jaren geleden. Ik ga je het leed besparen, maar heel kort gezegd: tekenen en schilderen zijn niet aan mij besteed, dat werd mij al héél erg snel duidelijk. Trial and error, over and over again… Kansloos dus. Moest dit leuk zijn? Misschien voor anderen, maar duidelijk niet voor mij.

Gaandeweg werd mij gelukkig  helder in welke vorm het dan wel moest gaan gebeuren: een weblog.  Schrijven is namelijk iets wat ik al vanuit mijn jeugd heel erg leuk vind om te doen en waar ik me veel meer in wil gaan verdiepen. Ik mag  nog weleens een compliment ontvangen voor een stukje wat ik dan weer ergens geschreven heb. Dat klinkt dus al  minder kansloos en zo werd het idee van een blog geboren.

Reisblog

Een blog over reizen wel te verstaan. Want dat is me  wel meteen duidelijk. Reizen is al sinds jaren mijn grote passie. Dat wil zeggen: actief op reis gaan, maar ook veel lezen over bestemmingen en programma’s kijken. Het was destijds de reden dat ik  voor een opleiding in het toerisme heb gekozen. Het is nu de reden dat ik erop uittrek met mijn gezin zodra de kans zich voordoet. Ver weg, dichtbij, luxe of primitiever het maakt niet uit. Alles heeft zijn charme.

Fotografie

Oke, ik ga dus blogs schrijven over reizen,  dat is dan duidelijk. Nu ben ik ik me op dit moment ook aan het ontwikkelen in de fotografie. Dat vormt het laatste puzzelstukje in dit geheel, want hoe fantastisch is het als dit creatieve element ook nog verwerkt kan worden in mijn blogavontuur.. Ik fotografeerde al best veel, maar veelal via de makkelijke weg: even snel met de mobiel een kiekje maken. Je kent het wel. Nu heb ik een fantastische leermeester gevonden en gaat er een wereld voor me open. Ik raak steeds bekender met de mogelijkheden van de  digitale spiegelreflexcamera. Enorm uitdagend, want een echt mooie plaat is niet zo snel gemaakt! Wat ik met betrekking tot fotografie misschien op dit moment nog wel het meest ervaren heb, is een enorm gevoel van respect voor het fotografievak, het is een kunst en echt niet gemakkelijk.

3 Elementen

Mijn reisblog zal dus een creatieve ontdekkingsreis worden, een samenvoeging van 3 elementen die mijn creatieve geest kunnen voeden: Schrijven, reizen en fotografie. Hoe mooi kan het zijn?

Maarja.. dan is daar nog  iets met een gezegde over bomen en een bos en beren op een weg .. Hoe werkt dat bloggen dan? Er zijn al zoveel reisblogs, moet ik dat nu wel gaan doen? En zo ging het in mijn hoofd nog wel even door.

Creativiteit met de X-factor

Het antwoord werd toch: JA, dit moet ik doen.
Niet omdat er nog niks over reizen geschreven wordt, standaard reisbeschrijvingen zijn er genoeg evenals vele reisblogs.

Wél omdat ik ga voor het unieke aspect in een reis en dat ook graag wil delen. Want ja, een écht geslaagde reis bevat die zogenaamde X-Factor.

Wél omdat ik merk dat ik veel gerichte en geïnteresseerde reisvragen krijg uit mijn omgeving.

Wél, en dat is voor mij persoonlijk nog de belangrijkste reden, omdat het mijzelf de ultieme kans geeft om uitdrukking te geven aan mijn creativiteit.

Ga mee op ontdekkingsreis

Et voilá… “Oysters and Footprints, reispareltjes om te ontdekken”, is geboren. Het starten met dit reisblog wordt voor mij een grote, creatieve, driedimensionale ontdekkingsreis waarbij ik jou als reisgenoot van harte uitnodig met me mee te gaan.

Wellicht dient het tot inspiratie om zelf je koffers te pakken en te gaan, maar het is ook fijn om in je hoofd af en toe eens af te dwalen naar een plek waar je ooit was of waar je juist nooit bent geweest. Laat je creatieve reisgedachten de vrije loop en laat je meevoeren naar de mooiste plekken. Je hoeft niet altijd het vliegtuig in te stappen, je brein heeft ook genoeg voor je in petto! Ga ook eens in gedachten op reis en gebruik eventueel mijn verhalen om je te inspireren.
Ik wens jou ook een fijne en vooral creatieve ontdekkingsreis toe!

Eén gedachte over “ Introductie: Een creatieve ontdekkingsreis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.