Terug naar Kaapstad

Terug naar Kaapstad

Terug naar Mother City Kaapstad

Na een prachtige roadtrip door de West- en Oost-Kaap, rijden we via Gansbaai (de witte haaien hoofdstad) bekend vanwege de gunstige cagedive mogelijkheden, Hermanus (walvissen van juni tot december) en Betties Baai met de pinguïnkolonie, terug naar  Mother City Kaapstad. Terug naar de plek waar ons avontuur begon.

Vol indrukken van een prachtige rondreis, mogen we ook deze stad nog verder ontdekken. Via de schitterende Whale Coast Route naderen we deze mooie, veelzijdige stad.

Whale Coast Route

Indrukwekkend Robbeneiland

Naast een bezoek aan de Tafelberg, staat een bezoek aan Robben eiland bovenaan ons lijstje. We varen de haven uit en hebben vanaf de boot een fenomenaal uitzicht op de Tafelberg. Vrijwel elke plek in de stad biedt overigens uitzicht op deze niet te missen gigant.

Kaapstad, Tafelberg

Aangekomen op Robbeneiland worden we rondgeleid door het gevangeniscomplex. Het aanschouwen van de cel van Nelson Mandela en het verhaal van een oud politiek gevangene maakt diepe indruk op ons. Overigens werd Robbeneiland in het verleden ook gebruikt als leprakolonie.

Robbeneiland, cel Mandela

Koloniaal verleden

We bezoeken de VOC tuinen waar de brutale eekhoorntjes iets te vaak gevoerd worden door toeristen en bij  Kasteel de Goede Hoop, gesticht door Jan van Riebeeck wonen we de sleutelceremonie bij.

V&A Waterfront

In de avond gaan we naar Victoria & Alfred Waterfront  om te eten en drinken in dit gezellige, sfeervolle havengebied. In plaats van een gewone taxi te nemen, besluiten we om het particuliere taxisysteem “Uber” eens te proberen, waarbij locals zich met hun privé auto beschikbaar stellen als taxi. Alhoewel ik even mijn twijfels heb en de kinderen ons ook bedenkelijk aankijken, doen we het toch en dit systeem werkt perfect is onze ervaring. We hebben dit meerdere keren op deze manier gedaan en het waren steeds weer vriendelijke chauffeurs die ons naar de gewenste plaats brachten. Trots op hun stad en zeer bereid om ons van informatie te voorzien. Leuke ervaring en nog goedkoop ook!

We dineren bij Vovo Telo, een leuk restaurantje gevestigd  vlakbij Cape Wheel, waar je ook verantwoorde eetkeuzes kunt maken. Zo at ik daar een verrukkelijke koolhydraatarme pizza. Na steeds een mooi uitzicht te hebben gehad op het verlichte reuzenrad, willen we dit ook doen en stappen we  in het Cape Wheel om te genieten van een mooi uitzicht met vele lichtjes.

Kaap de Goede Hoop

De allerlaatste dag van onze reis staat in het teken van Kaap de Goede Hoop. Het punt waar vroeger de VOC Schepen hun bevoorrading regelden. We klimmen naar boven en beleven hier allemaal ons eigen moment. Ik voel me hier heel nietig en ook één met de wereld. Alsof er niets anders is dan dat punt waar ik op dat moment op sta. Kaap de Goede Hoop… een punt van waaruit je weer opnieuw richting kunt kiezen.  “Goede Hoop”…Zoals de zeevaarders vroeger hoopten op een goede afloop van hun reis, zo  hoopt iedereen wel op iets in zijn of haar  leven.  Iedereen kent wel van die magische momenten tijdens een reis.. Dit was mijn magische moment.

image2

Footprint gedrukt in onze harten

Zuid-Afrika is het land waar ik al zo lang naar toe wilde, waar ik van droomde en waarvan ik inmiddels hoop er ooit nog eens  terug te keren. Het heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. Een footprint, gedrukt in onze harten.

Voor een kort overzicht van mijn top 12 Must Do’s in Kaapstad, lees top 12 Must Do’s Kaapstad

Ben je geïnteresseerd in een reis door Zuid Afrika? Lees dan ook deel 1 ““De X-factor… Zuid Afrika heeft het” en deel 2 “Roadtrip door de West- en Oost-Kaap”.

Onder Oyster’s Specials vind je binnenkort een uitgewerkte reissuggestie vol tips voor een rondreis door de Oost- en Westkaap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.