Top 12 Must Do’s Kaapstad

Top 12 Must Do’s Kaapstad

Top 12 niet missen bezienswaardigheden tijdens je verblijf in Kaapstad

Kaapstad biedt zoveel mogelijkheden dat je je alleen hier al met gemak een week kunt vermaken. Hieronder in het kort een Top 12 “must do’s” in Kaapstad. Meer lezen over deze prachtige, bijzondere stad? Lees het artikel “Terug naar Kaapstad

1. Tafelberg

Ga naar de top van deze imposante berg, dit kan lopend of met de kabelbaan. Je wordt beloond met fenomenale uitzichten. Lion’s Head Devil’s Peak, Robbeneiland zijn allemaal te zien vanaf de Tafelberg.

2.Robbeneiland

Robbeneiland mag zeker ontbreken op je lijst. Luister naar het verhaal van een oud politiek gevangene en werp een blik in de cel waar Nelson Mandela jaren gevangen zat. Gegarandeerd een  indrukwekkende ervaring!

image4_thumb

3. V&A Waterfront

Ga eten, drinken en shoppen in het imposante havengebied Victoria en Alfred Waterfront. Een schitterende haven vormt het decor voor vele eetgelegenheden, terrasjes en gezelligheid.

4. Bo-Kaap

De kleurrijke huisjes in het Maleis Kwartier ofwel de Bo-kaap laten zelfs op een druilerige dag de zon schijnen. Wandel er eens op je gemak doorheen. Of volg een kookles, dat kan hier ook!

image0_thumb4

5. Kasteel de Goede Hoop

Bezoek Kasteel de Goede Hoop, gesticht door Jan van Riebeeck en woon de sleutelceremonie bij.

6.Chapmans Peak Drive

Rijd over een van de mooiste kustroutes ter wereld. Deze tolweg telt maar liefst 114 bochten en biedt spectaculaire uitzichten over de oceaan.

7. Botanische Tuinen van Kirstenbosch

Bezoek de botanische tuinen van Kirstenbosch, de grootste botanische tuin van Zuid Afrika.

8. Kaapse Wijnlanden bij Stellenbosch

De Kaapse wijnlanden zijn vanuit Kaapstad makkelijk te bereiken. Vanuit de stad ben je in een half uur in Stellenbosch. Gewoon om te genieten van een prachtig glooiend en groen landschap of ga al fietsend wijn proeven bij de vele wijnlandgoederen.

9. Cagediven in Gansbaai

Ga mee met een excursie richting Gansbaai om een spectaculaire cagedive te doen met witte haaien. 

10. Volop keuze uit stranden

Bezoek een van de prachtige stranden rondom Kaapstad. Muizenberg met de kleurrijke huisjes, is favoriet bij surfers. Houtbaai,  Camps Bay en Clifton beach zijn andere populaire stranden. Al is de Indische Oceaan vaak fris, het zijn stuk voor stuk schitterende plekjes om je handdoek neer te leggen.

11. Kaap de goede Hoop

Bezoek Kaap de Goede Hoop. De plek waar de VOC schepen hun bevoorrading regelden. Ga vroeg in de ochtend of later in de middag, want touringcars vol toeristen rijden af en aan.

image2

12. Pinguïnkolonie

Boulders beach bij de plaats Simons Town, is het strand met de pinguïnkolonie. Hier kom je langs wanneer je vanuit de stad richting Kaap de Goede Hoop rijdt. 2 vliegen in 1 klap dus!

image3

TIP: De Red Bus brengt je middels het hop on hop off systeem ook langs vele bezienswaardigheden in en rondom Kaapstad. Handig wanneer je je liever niet met de auto in de stad begeeft.

Veel plezier wanneer je besluit Kaapstad te bezoeken! Ik vind het leuk wanneer je hieronder jouw ervaring met deze prachtige stad deelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.