De leukste campings in Frankrijk, Italië en Spanje

De leukste campings in Frankrijk, Italië en Spanje

December is de maand waarin iedereen zich weer bezig gaat houden met het plannen van de volgende zomervakantie. Regelmatig krijg ik dan ook de vraag of ik nog een paar goede campings kan noemen.

En natuurlijk wil ik jullie graag een handje helpen bij het kiezen van een volgende bestemming. Nu is december ook de maand van verlang- en wensenlijstjes en zodoende leek het me leuk om komende tijd wat vakantiesuggesties  in lijstjes presenteren. Wie weet kun je er je voordeel mee doen.

Allereerst wil ik jullie graag voorzien van een overzicht met leuke campings in Frankrijk, Italië en Spanje waar je met je gezin of samen heerlijk kunt genieten van een zonnige vakantie met veel animatie, zwemplezier en ook nog leuke mogelijkheden voor uitstapjes op zijn tijd.

Hieronder een aantal leuke campingsuggesties samengesteld door Oysters & Footprints. Ze staan genoemd per land in willekeurige volgorde!

7 x MOOIE CAMPINGS IN FRANKRIJK

1. Le Ranc Davaine, in de mooie Ardèche

Een middelgrote, sfeervolle camping gelegen in de mooie Ardèche. Vlakbij vind je het leuke plaatsje Ruoms. Vaar met je kano onder Vallon Pont d’Arc door of zoek verkoeling in het riviertje dat aan de camping grenst. Mocht het weer een keer wat minder zijn, dan kan een gedeelte van het zwembad overdekt worden!

2. La Sirène,  Argelès sur Mer, Languedoc Rousillon

Vlakbij de Spaanse grens aan de mediterraanse kust ligt camping La Sirène. Het is één van de topcampings in zuid-Frankrijk. Een  camping van groot formaat met veel vertier voor jong en oud en een fantastisch zwembadencomplex met ook hier een binnenbad tot je beschikking!

3. Cote de Nacre in Normandië

Cote de Nacre is een leuke familiecamping, niet al te ver rijden vanuit Nederland. De camping beschikt over een prachtig zwembad (met ook een te overdekken gedeelte) en ligt vlakbij het strand van St Aubin-sur-mer. Vanuit hier kun je het beroemde Mont Saint Michèl bezoeken en het leuke havenplaatsje Honfleur is eveneens een bezoek waard. Ook de invasiestranden zijn vanuit hier makkelijk te bereiken.

4. Domaine des Ormes in Bretagne

Domaine des Ormes is een sfeervolle, landelijk gelegen kasteelcamping in Bretagne. Een mooi zwembadcomplex en activiteitenprogramma is aanwezig. Naast stacaravans, zijn hier ook enkele gites te huur.

5. Les Prairies de la Mer aan de Cote d’Azur

Aan de populaire zuid Franse Cote d’Azur, vlakbij het plaatsje Port Grimaud (bereikbaar met een treintje), ligt de mooie camping Les Prairies de la Mer. Alle denkbare voorzieningen zijn aanwezig. Met een ligging  pal aan het strand met uitzicht over de baai van Sain Tropez, kan de vakantie niet meer stuk!

6. Sequoia Parc ,  Charente Maritime

Gelegen aan de Atlantische kust.  Een mooie, grote camping met een prachtig zwembadencomplex. Maak eens leuke uitstapjes naar Ile de Ré of Ile d’Oléron.

7. La Palombière, Dordogne

Een camping gelegen nabij het sfeervolle Franse plaatsje Sarlat waar leuke markten worden gehouden. In de zomer worden hier ook openlucht concerten georganiseerd. Er is een mooi zwembad aanwezig en vanaf de camping kan je deelnemen aan kanotochten over de Dordogne.

5 X MOOIE CAMPINGS IN  ITALIË

1.Pra’delle Torri in Caorle

Een zeer geliefde camping van absoluut topniveau, direct gelegen aan de Adriatische kust! Het sfeervolle Caorle ligt op enkele kilometers afstand en ook een dagje Venetië behoort hier tot de mogelijkheden.

2. Isolino aan het Lago Maggiore

Vanaf camping Isolino heb je een magnifiek uitzicht over het Lago Maggiore. Alle ingrediënten voor een topvakantie zijn hier aanwezig. Verbania en Stresa zijn leuke plaatsjes om te bezoeken.

3.Rosselba le Palme gelegen op het mooie Elba

Steek met de boot over vanuit Piombino naar Elba en je vindt nabij Portoferraio deze leuke camping gelegen in het groen. Animatie, zwembad en verschillende types accomodatie staan garant voor een hele fijne vakantie. Bezoek het plaatsje Capoliveri en ga snorkelen in de omgeving van Portoferraio.

4.Norcenni Girasole Club, Toscane

Een grote, maar toch sfeervolle topcamping met gunstige ligging voor uitstapjes in het prachtige Toscane. Florence, Pisa, Siena, Luca…zomaar een greep uit de vele mogelijkheden om te gaan ontdekken.

5.The Garda Village aan het Gardameer

Direct aan een strand gelegen  in  het gezellige Sirmione aan het Gardameer. Een groot zwembadencomplex, uitgebreide animatie en veel groen kenmerken dit vakantiepark. Bezoek het mooie Verona, de stad van Romeo en Julia en ook het attractiepark Gardaland is vlakbij.

4 X MOOIE CAMPINGS IN SPANJE

1. Castell Montgri, Costa Brava

Maar liefst 4 zwembaden telt deze mooie camping gelegen in L’estartit.  Een bezoek aan Barcelona is makkelijk te combineren met een verblijf op Castell Montgri.

2. Sandaya Cypsela Resort, Costa Brava

Gelegen in het plaatsje Playa de Pals. Vanuit hier is ook een bezoek aan Barcelona mogelijk. Ook de kloosters van Montserrat zijn goed te bereiken.

3. El Delfin Verde, Costa Brava

Een paradepaardje onder de grotere campings in Spanje. De camping ligt direct aan een breed zandstrand in het plaatsje Torroëlla de Montgri in het noorden van Spanje. Op het gebied van sport en spel wordt er voor jong en oud van alles georganiseerd.

4. Vilanova Park, Costa Dorada

Een camping met eveneens vele faciliteiten gelegen aan de Costa Dorada. Naast buitenzwembaden is hier ook een binnenbad en wellness-ruimte te vinden. Bezoek Barcelona. Een shuttlebus zorgt hier voor vervoer naar het strand.

Hebben bovenstaande ideeën je al geïnspireerd? Binnenkort zal ook een overzicht gepubliceerd worden met niet alledaagse Europese bestemmingen. Misschien ook leuk om te checken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.