Sevilla, de parel van Andalusië

Sevilla, de parel van Andalusië

Op zoek naar een mooie citytrip-bestemming? Bezoek Sevilla!

Het is alweer even geleden dat ik de prachtige Spaanse stad Sevilla bezocht. Wat mij betreft een echte aanrader voor een heerlijke winterbreak. Daarom is het de hoogste tijd om een blog te wijden aan deze stad, in de regio Andalusië waarvan men beweert dat de Flamenco er ontstaan is.

Sevilla, gelegen aan de rivier de Guadalquivir,  is wat mij betreft Spanje op haar best. Gezelligheid en gemoedelijkheid heerst in de gehele stad. De Moorse invloeden uit het verleden zijn hier en daar nog zichtbaar, hetgeen de stad weer net een andere sfeer meegeeft dan de noordelijkere Spaanse steden. Tel daarbij op het heerlijk milde klimaat in de winter (in de zomer kan het erg warm zijn!), de tapas die vrijwel overal van uitstekende kwaliteit zijn, en de prachtige bezienswaardigheden die deze stad rijk is en je hebt alle ingrediënten voor een fantastische citytrip!

De top 10 van Sevilla

1. Plaza de España

Met stip op 1 staat voor mij de waanzinnig mooie Plaza de España. Een overweldigend mooi en groot plein in de vorm van een halve cirkel. Het wordt omgeven door schitterende gebouwen. Op het plein vindt je een grote fontein en hieromheen is een kanaal aangelegd waar je met een bootje doorheen kunt varen. Wanneer je rondkijkt, tref je hier ook de bekende azulejo’s, Spaanse en Portugese keramische gedecoreerde tegeltjes. Ook de kleurstellingen van het gehele complex maken het een prachtige ervaring.

plaza espana1

2. Real Alcázar

Het Koninklijk paleis van Sevilla met schitterende tuinen mag je zeker niet overslaan. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de architectuur zie je duidelijk de Moorse invloeden terug. Wandel door de prachtige tuinen en ervaar hier een intense rust midden in de bruisende stad.

Real alcazar3

3. Catedral Santa María de la Sede

De gotische kathedraal van Sevilla, Santa María de la Sede, is na de Sint Pietersbasiliek in Rome en St Pauls Cathedral in Londen de grootste kerk ter wereld. Het is tevens het grootste gotische bouwwerk ter wereld.

Kathedraal1

4. Giralda Toren

De Giralda was ooit de hoogste minaret ter wereld, gebouwd in het Moorse tijdperk. Het dient nu als klokkentoren en is een onderdeel geworden van de grote kathedraal van Sevilla. De toren staat symbool voor de stad.

giralda

5. Metropol Parasol

Een staaltje moderne architectuur om te bewonderen. De één vindt het mooi de ander niet. Feit is wel dat je van bovenaf een schitterend uitzicht hebt over de stad, dus ga zeker even een kijkje nemen.

metropol Parasol1

6. Torre del Oro

De Torre del Oro is eveneens een overblijfsel uit de tijd van de Moren. Deze “gouden toren” is gelegen aan de rivier de Guadalquivir en vormde vroeger een onderdeel van de stadswallen.  Hier werden veel goederen gelost, afkomstig uit Amerikaanse koloniën. Daarna heeft de toren o.a. nog dienst gedaan als gevangenis. 

torre d oro

7. De wijk Santa Cruz

Dit is de joodse wijk van de stad. Dwaal door de smalle steegjes en geniet op een bankje onder een van de vele sinaasappelbomen. Dit is ook het stadsdeel waar je het Real Alcazar, de kathedraal en de Giralda toren vindt. Het is wat mij betreft Andalusië op haar best.

8. La Maestranza

Het zuiden van Spanje is ook de regio die bekend staat om de stierengevechten. Het fenomeen kent felle tegenstand, maar ook Sevilla heeft een arena, naar men zegt de belangrijkste arena in Spanje, La Maestranza. Nog regelmatig  betreden matadors de arena om het gevecht met de stier aan te gaan. Wat we er ook van vinden, het is een onderdeel van de Spaanse cultuur, dus bepaal zelf of je hier meer van zou willen weten. Zo ja, dan heb je hier de mogelijkheid deel te nemen aan een tour en kan je je meer verdiepen in de stierenvecht-cultuur.

La Maestranza (2)

9. Parque María Luisa

Een prachtig stukje groen, grenzend aan het Plaza de España, dat is Parque María Luisa. Het park heeft mooie fonteinen en monumenten die het geheel extra verfraaien. Hier kan je een heerlijke wandeling maken en genieten van de rust midden in de stad.

10. Flamenco show

Tot slot mag een bezoek aan een flamenco show in Sevilla natuurlijk niet ontbreken wanneer je in deze regio bent. Er zijn vele locaties waar je een flamenco show kunt bezoeken. Laat je meevoeren en betoveren door de specifieke klanken van de zang, dans, het gitaarspel en het begeleidende geklap.

Flamenco show

Je ziet: meer dan voldoende redenen om Sevilla op je lijstje te noteren als citytrip bestemming!

Als hoteltip kan ik je Patio de la Alameda van harte aanbevelen. Een leuk en erg sfeervol boetiekhotel gelegen aan het Plaza de la Alameda. Locals en toeristen mengen zich op dit gezellige plein en er zijn vele restaurantjes en barretjes in de directe omgeving. Het hotel was vroeger het woonhuis van een bekende Spaanse beeldhouwer, Antonio Susillo.

patio de la alameda

Patio de Alameda

Mocht je Sevilla gaan bezoeken dan wens ik je er een hele mooie tijd toe! Ben jij al ooit in Sevilla geweest? Laat jouw ervaringen gerust achter in de comments, vind ik leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.