Vakantie op de grens van vier provincies

Vakantie op de grens van vier provincies

Vier provincies te ontdekken!

Aangezien wij geen carnavalsvierders zijn, besloten we er op uit te gaan in ons eigen land en wel in noordwaartse richting. Zo kwamen we terecht in de kop van Overijssel, om precies te zijn in het prachtige natuurgebied Weerribben-wieden. Het wordt omringd door drie andere provincies: Flevoland, Drenthe en Friesland. Er zijn dus meer dan voldoende mogelijkheden om de omgeving te verkennen. Hieronder lees je voor welke opties wij hebben gekozen.

Villapark De Weerribben

We verbleven op Villapark De Weerribben en hadden een week lang een fantastische villa tot onze beschikking, van alle gemakken voorzien! Alleen dat was al genieten. De villa’s zijn heerlijk vrij gelegen en ruim opgezet waardoor de villa’s veel privacy bieden. Ook bij onze woning lag een zeer ruime tuin waarvan ik benieuwd ben hoe deze er in het voorjaar uit zal zien… Er stond zoveel moois in wat ik zo al kon beoordelen, dat moet wel een mooi plaatje opleveren in het voorjaar! Het was nu al heerlijk om bij het openen van de gordijnen de konijnen door de tuin te  zien huppelen.. Er was ook een fijne houtkachel aanwezig om het  ‘s avonds extra gezellig te maken. Verder was alles perfect schoon, ook niet onbelangrijk.

DSC_0302_aangepast

Het kleinschalige  park biedt verder een klein zwembad met peuterbad voor de liefhebbers en ook is er een broodjesservice aanwezig. Voor rustzoekers en gezinnen is het een hele fijne plek om te verblijven.

Het bleek ook een prima locatie te zijn voor vele uitstapjes in de omgeving.

We maakten een prachtige wandeling door het Nationaal Park Weerribben-wieden, maar deze pakte iets anders uit dan gepland. Hoe dat ging lees je hier.

DSC_0226_aangepast

Friese elf steden

Verder wilden wij een aantal van de Friese elf steden bezoeken en deden de plaatsen Sloten, Ijlst, Balk, Sneek, Stavoren, Bolsward en Hindeloopen aan. Dit laatste plaatsje is wel mijn favorietje. Knusse straatjes, bruggetjes en geveltjes sieren het straatbeeld. De tijd heeft hier echt even stilgestaan. Het 1e Friese schaatsmuseum is hier gevestigd en in het naastgelegen  cafeetje kan je genieten van een over heerlijke “Hindelooper wafel” met kersen, kaneel en slagroom!  Maar ook Bolsward is leuk, het is net wat groter en leuk om even wat te winkelen.

DSC_0261_aangepast

DSC_0273_aangepast

Giethoorn, een stukje wereldberoemd Nederland

Giethoorn stond ook op onze “lijst”. We waren er nog nooit geweest en dat kan natuurlijk niet Winking smile. Het was heerlijk zonnig weer en er was bijna niemand. Bijna onvoorstelbaar dat het over een paar maanden weer overspoeld wordt door massa’s toeristen. Dat is meteen ook het leuke van buiten het seizoen er op uit trekken. Je ziet en beleeft plekken dan heel anders. Daar is Giethoorn dus een goed voorbeeld van.  Het was wat te fris om te gaan varen vonden wij, maar wellicht doen we dat nog eens een keer met iets warmere temperaturen. Het was erg leuk om dit wereldberoemde Nederlandse plaatsje, met de kanaaltjes en prachtige woningen eens te zien.

IMG_20180213_131133

Herinneringscentrum kamp Westerbork

Ook bezochten we het herinneringskamp Westerbork. Hier heb ik een apart blogje over geschreven, simpelweg omdat dit zeker wat uitgebreidere aandacht verdient. Enorm de moeite waard en indrukwekkend om te bezoeken. Wil je er graag meer over lezen? Klik dan hier.

We genoten van een overwegend koud, maar zonnig en relaxed weekje in een prachtig huis, gelegen in een veelzijdig gebied. Daarbij werden we de laatste dag ook nog verrast met een laagje sneeuw. Kortom, een meer dan prima ervaring.

Ook op zoek naar een leuk verblijf?

Tip: Ben je ook op zoek naar een leuk vakantiepark, bijvoorbeeld voor de meivakantie of zomervakantie?  Op Bungalows.nl vind je nu de Roompot vakantievoordeeldagen en de Landal GreenParks aanbiedingen.

Heb jij ook een leuke reistip voor een verblijf in eigen land? Deel het gerust hieronder, vind ik leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.