Winterse wandeling in NP Weerribben-wieden

Winterse wandeling in NP Weerribben-wieden

Ook ons eigen land heeft zoveel moois te bieden… Deze week was ik in de Kop van Overijssel en maakte een heerlijke, koude en ietsje langer uitgevallen winterwandeling door het mooie gebied Weerribben-wieden.

Een beetje verder dan gedacht

We startten onze wandeling in Ossenzijl met de bedoeling een korte tocht van zo’n 4 kilometer te lopen en daarna richting Giethoorn te gaan. Dit pakte iets anders uit… We hadden op internet snel iets gelezen over een gele route welke het natuurpad  zou zijn van 4 km. In Ossenzijl aangekomen zijn we zonder ons er nog in te verdiepen, als kippen zonder kop, gewoon de gele pijlen gaan volgen… Dit bleek uiteindelijk een route van zo’n 12 kilometer te zijn. Tegen de tijd dat we dachten: hier klopt iets niet, waren we al op de helft dus omkeren had ook niet zoveel zin meer.

DSC_0144_verkleind

Weerribben: gebied van wuivend riet, bootjes en kanaaltjes

In Kalenberg warmden we lekker op in een leuk cafeetje met warme chocolademelk en Apfelstrudel en we besloten dat het ook niet uitmaakte dat de tocht langer duurde dan gepland. Het was mooi, het was gezellig, het was goed.

DSC_0139_verkleind

Het werd een prachtige tocht langs bevroren kanaaltjes, wuivend riet en vele bootjes die rustig lagen te wachten op de tijd van het jaar dat varen weer aangenaam wordt. Al zijn vele bootjes ook functioneel van aard. De route voert namelijk ook langs woningen waarbij een boot noodzakelijk is om eerst richting de geparkeerde auto te varen om überhaupt van huis te kunnen. Dat is heel apart en bijzonder om te zien wanneer je, zoals wij, uit een gebied komt waar dat niet voorkomt.

DSC_0097_verkleind

DSC_0091_verkleind_01

Een prachtige tocht die letterlijk een frisse neus opleverde, maar we waren toch ook heel blij de auto weer te zien…

Via de site van Staatsbosbeheer vind je altijd een mooie route om te wandelen, maar ook fietsen en kanoën bijvoorbeeld.

Heb jij nog tips om dit mooie stukje Nederland te ontdekken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.