Highlights van onze roadtrip Noorwegen en Zweden

Highlights van onze roadtrip Noorwegen en Zweden

Onze zomervakantie zullen we dit jaar door gaan brengen in Scandinavië. 3 Weken Noorwegen en een stukje Midden- Zweden staan op het programma. Zojuist heb ik de laatste puntjes op de spreekwoordelijke ”i” gezet en ik mag wel zeggen: ik heb er nu al ontzettend veel zin in! Dus ik deel dan ook alvast graag onze plannen aan de hand van 9 highlights die zeker in onze reis voor zullen komen.

1. De oversteek per boot

De overtochten zijn een tijdje geleden al geboekt vanwege de gunstige vroegboektarieven. Zeker de kinderen zijn helemaal blij. Slapen op een boot is weer eens wat anders. Dat hebben we nog nooit gedaan Winking smileStenaline zal ons van Kiel naar Göteborg brengen.

2. Noorse Riviëra

Van daaruit reizen we via Oslo eerst langs de Zuid-Noorse scherenkust. Ik ben heel benieuwd naar de “Noorse Riviera”. Hier zullen we de eerste paar dagen door gaan brengen in elk geval. Een bezoek aan Kristiansand staat zeker op ons programma. En daarnaast even lekker afschakelen van de dagelijkse beslommeringen. Waar kan dat beter dan lekker op of in het water, dus een beetje zwemmen als het weer het toelaat of met een kano het water op.. Super toch?

3. Preikestolen

Daarna reizen we verder richting Stavanger en zullen we verblijven in de buurt van Noorwegen’s paradepaardje. Of eigenlijk een van de vele paradepaardjes, want er zijn genoeg must do’s in Noorwegen. Maar waar ik het nu over heb, is  de hike naar de beroemde Preikestolen. Dat waanzinnige uitzicht willen we echt wel eens met eigen ogen gaan bekijken.

lake-water-tree-water-forest-lake

Photo on Foter.com

4. Hardangervidda

Vervolgens zullen we even wat landinwaarts gaan, via de Voringsfossen waterval richting het bekende plaatsje Geilo, gelegen aan de Hardangervidda. Op deze Noorse hoogvlakte zullen we zeker ook een mooie wandeltocht gaan doen.

5. Sognefjord, Jostedalsbreen gletsjer en Flambaan

Waar ik echt enorm naar uitkijk, is een verblijf aan de fjorden. Vanuit Geilo rijden we naar de Sognefjord en hier blijven we wat langer, omdat er zoveel te doen en te beleven is. Een gletsjerhike op de Jostedalsbreen gletsjer staat in elk geval op ons lijstje en ook een tocht met de bekende Flambaan, de steilste treinrit van Europa, gaan we zeker doen. Een leuk knus vakantiehuisje pal aan de fjord is al geregeld!

https://foter.com/d/d.php?f=https%3A%2F%2Ffarm8.staticflickr.com%2F7395%2F9541625688_5f2c645cab_c.jpg&s=35f35c7fb0de5f7a2e437b8e3b960e31

Photo by -5Nap- on Foter.com / CC BY

https://foter.com/d/d.php?f=https%3A%2F%2Ffarm6.staticflickr.com%2F5499%2F9689598905_483f54956d_c.jpg&s=be0ba38e25bb656b6de62033d251eaf1

Photo by GeorgeDement on Foter.com / CC BY-SA

6. Geirangerfjord

De volgende stop wordt de Geirangerfjord. Ook hier hebben we een huisje geregeld met uitzicht over de fjord. En hier zijn wederom  zoveel mogelijkheden om de dagen in te vullen… Wie weet doen we een leuke RIB-safari door de fjord en natuurlijk gaan we de Trollstigen, de bekende haarspeldbochtenweg, rijden!

https://foter.com/d/d.php?f=https%3A%2F%2Ffarm4.staticflickr.com%2F3908%2F14911281556_124c5d54be_z.jpg&s=07f207951461b775c5db48dd0fb29eaa

Photo by Tristan Taussac on Foter.com / CC BY-ND

7. Peer Gynt

Daarna is het plan om richting Gala of Lillehammer te reizen en onder andere de ruige Peer Gynt streek nog even mee te pakken.

8. Beren spotten in Zweden

Dan wordt het alweer tijd om naar Zweden door te trekken. Hier verblijven we in de mooie Fjällripan lodge pal aan het Lofssjönmeer. Een paar dagen om lekker op en om het water te zijn en de bossen in te trekken en actief bezig te zijn, of juist niet Winking smile.  Dit is tevens het gebied met de dichtstbevolkte bruine berenpopulatie, dus gaan we hier ook een nachtje naar een wildernishut. Niet om te gaan slapen, maar om hopelijk de bruine beer in het wild te spotten..

bear-2478148_640

Foto Pixabay.com

9. Oslo

We sluiten de reis af met een stadsbezoek aan Oslo. Wellicht komen we nog in  het Vigelandpark met de vele beeldsculpturen.

Dus… dat is ons zomerplan. Ik heb er ontzettend veel zin in en te zijner tijd houd ik jullie op de hoogte met de bijbehorende  foto’s van dit avontuur!

Heb  jij nog leuke tips voor een reis door dit gedeelte van Scandinavië? Laat ze gerust achter als reactie.

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.