De 12 leukste plekjes op Corfu

De 12 leukste plekjes op Corfu

Het is alweer bijna twee maanden geleden dat ik het Griekse eiland Corfu bezocht. Hoog tijd voor een blogje dus!

We kwamen aan op een prachtig, groen eiland behorend tot de Ionische archipel. Hoewel de weersvoorspellingen niet zo goed waren, bleek dat enorm mee te vallen en hebben we genoten van een zonnig weekje op dit mooie eiland. Natuurschoon is volop aanwezig. Denk aan behoorlijke bergen met groene begroeiing, een turquoise zee en hoge kliffen. Dobberende bootjes in de haventjes, terrasjes aan de waterkant of op een mooi dorpspleintje en de locals die ongestoord heerlijk hun gang gaan.

Maar eerlijk is eerlijk,  ik vond niet alle badplaatsen even gezellig aandoen. De gangbare plekken zoals Gouvia, Dassia, Acharavi, zou ik persoonlijk overslaan, tenzij je van veel pubs en schreeuwerige tentjes houdt.. We verbleven zelf in Paleokastritsa en dat is een aanrader! Prachtige ligging, met wat leuke restaurants en een haventje. Zeker wanneer je een auto hebt, is dit een prima uitvalsbasis vonden wij.

Met ons huurautootje bezochten we dan ook de leukste plekjes. Welke? Ik heb ze hieronder in willekeurige volgorde voor je samengevat om het lekker makkelijk te maken.

1. Paleokastritsa

Een heerlijk, sfeervol badplaatsje aan de noordwestkust van het eiland. Van hieruit kun je een bootje huren en een dagje de zee op gaan. Verschillende strandjes kun je op deze manier bezoeken, ook verlaten strandjes die vanaf de weg niet toegankelijk zijn. Zo is er bijvoorbeeld Paradise beach.. schitterend! Ook bevinden zich hier verschillende grotten. Echter hier mag je niet op eigen gelegenheid met je bootje invaren. Je mag deze alleen onder begeleiding bezoeken.

Paradise beach

Ook een bezoek aan de hooggelegen burcht Angelokastro is echt de moeite waard wanneer je in Paleokastritsa bent. Het is even klimmen naar boven maar dan kom je op een prachtig plateau met fenomenale uitzichten over het eiland.

angelokastro view

angelokastro walking up

2. Lakones

Wanneer je bij Paleokastritsa wat naar boven rijdt, kom je in het dorpje Lakones uit. Hier bevinden zich verschillende restaurants welke als een soort “balkon” over zee uitkijken. Heerlijk om hier eens naar toe te gaan voor een dinner with a view!

Lakones

3. Kaisers Throne

Nog zo’n fantastisch uitzichtpunt wanneer je in de buurt van Pelekas bent. En wanneer je daar wat rondgeklommen hebt, is er ook een mooi restaurant met terras om nog even verder te genieten van het uitzicht…

Kaisers Throne

4. Glyfada beach

Een prachtig, langgerekt zandstrand, ingesloten in een mooie baai, ligt op je te wachten. De golfslag maakt het voor de iets oudere kinderen extra leuk. Huur een strandbedje en een heerlijke stranddag is gegarandeerd. Een mooi hotel hier pal aan het strand is LTI Louis Grand hotel. Ook wanneer je hier niet logeert, kun je hier prima een bedje huren is onze ervaring.

5. Donkey rescue

Een erg leuk uitstapje met kids, maar ook zonderWinking smile, is Corfu Donkey Rescue. Een prachtig plekje tussen de olijfbomen, iets landinwaarts bij Paleokastritsa. Hier vinden oude en zieke ezeltjes een liefdevolle opvang en ben je als voorbijganger meer dan welkom om te komen kijken bij deze leuke diertjes. Zelf zijn we er twee keer geweest. Onze jongens zijn toch echt al wat groter, maar vroegen er zelf om, om nog even terug te  gaan..

Donkey rescue

6.  Achilleion

Een bekende bezienswaardigheid is het Achilleion. Ooit was het de zomerresidentie van keizerin Sissi. Het is er een drukte van jewelste met aan- en afrijdende touringcars, maar wanneer je van paleizen en mooie tuinen houdt is het natuurlijk een aanrader.

7. Corfu stad/ Kerkyra

Corfu stad ofwel Kerkyra is een erg sfeervolle hoofdstad om eens een ochtendje op souvenirs uit te gaan en te slenteren door de smalle steegjes. Daarna zijn er vele mogelijkheden om te genieten van een drankje of een lekkere lunch ergens  op een zonnig terras.

8. Vlacherna klooster en muizeneiland

Wanneer je iets zuidelijker rijdt, richting Kanoni, kom je bij het Vlacherna klooster. Dit is misschien wel het meest gefotografeerde klooster van Griekenland, gelegen op een klein schiereilandje. Je loopt er over een kade naar toe en is piepklein, maar schitterend gelegen. Pal ernaast bevindt zich de landingsbaan van Corfu, dus met een beetje geluk kun je hier de landende vliegtuigen prima van heel dichtbij bekijken! Achter het Vlacherna klooster ligt  het eiland Pontikonissi ofwel “muizeneiland” met een byzantijns kerkje.

Vlacherna Klooster

9. Pantokrator

De Pantokrator is gelegen in het noordoosten van het eiland en is met ruim 900 meter de hoogste berg van Corfu. De top is te bereiken met de auto. aan de westkant loopt een geasfalteerde weg naar boven. de afstand is niet groot, maar trek er al met al  wel een aantal uurtjes voor uit om de top te bezoeken, met name vanwege het geslinger en de vele haarspeldbochten die je uiteindelijk boven zullen brengen.

10. Doukades

Een prachtig Grieks dorpje met een pleintje zoals deze in je verbeelding op kan doemen. Een heerlijke boom in het midden en daaromheen een paar restaurantjes waar je van de authentieke Griekse keuken kunt genieten. Echt zo’n fijne, relaxte vakantie-avond..

11. Canal d’Amour

Bij de badplaats Sidari vindt je dit “kanaal”. Het is een mooie inham waarbij de blauwe zee zich tussen de rotsen door richting het strand begeeft. Wanneer je hier doorheen zwemt zul je de vrouw/man van je dromen ontmoeten of, wanneer je diegene al gevonden hebt, zul je altijd bij elkaar blijven.. Dat je het even weet.

canal d'amour

12. Kassiopi

Kassiopi is een heel sfeervol vakantieplaatsje aan de noordkust van het eiland. Terrasjes langs de waterkant, bootjes in de haven en loop je het dorpje in vindt je gezellige drukte in de straatjes vol met winkeltjes. Leuk om te bezoeken. Om te verblijven is het misschien iets minder praktisch gezien de ligging aan de noordkant, maar dat is ieders keus natuurlijk. Gezellig is het er wel!

Kassiopi

Zoals je ziet, genoeg aanraders om een leuke tijd te beleven op Corfu! Heb jij ook tips om dit eiland te ontdekken? Vermeld ze gerust in een reactie, altijd leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.